Ruilen en Retourneren

Wat is het retourbeleid van NIKE?

We ontwerpen onze schoenen en uitrusting om je te helpen op topniveau te presteren, dus als ze niet precies voor jou werken, hebben we jou gedekt. Of u nu online of in de winkel koopt, wij bieden u 30 dagen de tijd om uw Nike-aankopen voor een proefperiode af te leggen, vertrouwend dat u weet dat u een artikel (enkele uitzonderingen daargelaten) om welke reden dan ook binnen 30 dagen kunt retourneren. En na 30 dagen kunt u items nog steeds retourneren als ze ongedragen en ongewassen zijn.

Hoe een artikel te retourneren?

1. Vul het retourformulier in en druk een antwoordpas af.

2. Verpak uw retour veilig. Voeg zoveel mogelijk originele verpakking toe.

3. Breng het naar het postkantoor en vraag om een ​​bewijs van plaatsing.

4. Uw retour zal worden verwerkt en een vervanging of een terugbetaling zal worden uitgegeven.

Retourbeleid

Als u een deel of het geheel van uw bestelling wilt retourneren voor een terugbetaling of omruiling, moet u ons hiervan op de hoogte stellen binnen 14 dagen na de dag na levering van het artikel. U kunt ons hiervan op de hoogte stellen door een terugzendingsaanvraag in te dienen in het gedeelte voltooide bestellingen van uw account op deze website of per e-mail of telefoon.

Klanten krijgen mogelijk geen volledige terugbetaling als artikelen naar ons worden teruggestuurd, gebruikt of gewassen, niet in de originele staat met intact gebleven labels, met eventuele merktekens of geuren (bijvoorbeeld parfum of sigarettenrook).

We verzoeken u de artikelen samen met de originele verpakking van de fabrikant terug te sturen, zodat toekomstige klanten het artikel kunnen ontvangen zoals de fabrikant van plan was.

Bewaar het bewijs van verzending wanneer u de goederen naar ons terugstuurt. Dit is voor uw eigen veiligheid voor het geval goederen tijdens transport verloren gaan.

Het recht om te annuleren

U hebt wettelijk het recht om uw bestelling te annuleren onder de Regels voor consumentenovereenkomsten (informatie, annulering en extra kosten) 2013. Raadpleeg onze pagina voor recht op annuleren voor meer informatie.

Procedure

Als u een bestelling wilt annuleren krachtens de Regels voor consumentenovereenkomsten (informatie, annulering en extra kosten) 2013. Klik hier voor meer informatie.

Om een ​​retouraanvraag in te dienen via deze website, meldt u zich aan bij uw account, gaat u naar 'Voltooide bestellingen', klikt u op 'Items retourneren' naast de relevante bestelling, vult u het formulier in en klikt u op 'Retourverzoek indienen'. Of neem contact met ons op per telefoon of e-mail met uw bestelnummer, wat u zou willen retourneren en waarom u het terug wilt sturen.

U ontvangt dan een e-mail met uw Return Request ID plus instructies over hoe u de items aan ons kunt retourneren.

Wij zullen het met u eens zijn om het product te restitueren, vervangen of omruilen op basis van beschikbaarheid.

Plaats de retourzendingen zonder onnodige vertraging en in ieder geval niet later dan 14 dagen vanaf de dag waarop u uw retouraanvraag meedeelt, bij ons terug. We raden u aan om een ​​vastgelegde of track and trace-verzendmethode te gebruiken die voldoende dekking biedt voor de gepubliceerde waarde.

Na ontvangst van het pakket zullen we bepalen of het artikel aanvaardbaar is voor terugzending in overeenstemming met ons beleid.

Zodra wij uw geretourneerde goederen hebben ontvangen, sturen wij u een e-mailbevestiging en uw terugbetaling zal binnen 7 dagen worden verwerkt.

Restituties worden terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel dat u voor de eerste transactie hebt gebruikt. Het kan een aantal extra werkdagen duren voordat het bank- en creditcardsysteem het geld op uw creditcard of bankrekening terugbetaalt zodra we u hebben terugbetaald.

Als het item niet acceptabel is, zullen we het u terugsturen met een verklaring van de redenen voor de teruggave.